Met droog trainen wordt in sportschooltermen gedoeld op het zodanig verlagen van het vetpercentage, dat de spieren in het lichaam duidelijk zichtbaar zijn. Een combinatie van krachttraining en weinig vetinname zullen ertoe leiden dat spieren duidelijk geaccentueerd worden en geven een meer atletische look.

Zichtbare spieren door droog te trainen

droog trainenHet doel van droog trainen is dan ook om zo goed mogelijk de spieren te kunnen tonen. Voor bodybuilders is het bijvoorbeeld precisiewerk om alle spieren zodanig te trainen dat ze in verhouding met elkaar een mooi geheel vormen. Hiervoor moet het vetpercentage vanzelfsprekend extreem laag worden gehouden. Wil je meer weten over droog trainen? Dan kunnen we het volgende artikel aanraden: https://www.droogtrainenacademie.nl/wat-is-droog-trainen-en-hoe-werkt/

In bovenstaande artikel staat uitgebreide informatie over droog trainen en een professioneel programma dat je kunt volgen om ook droog te worden, zodat je spieren veel beter zichtbaar zijn.

Lager vetpercentage krijgen

Voor recreatieve sporters is het meer een doel op zich om de spieren überhaupt zichtbaar te krijgen. Bij de gemiddelde persoon liggen de spieren onder een kleine vetlaag, de zogenaamde energiereserve van het lichaam. Vooral bij bijvoorbeeld het trainen van een six-pack is het van belang dat het vetpercentage aangepakt wordt. Je kan ontelbaar veel buikoefeningen doen, maar als het vetpercentage hetzelfde blijft, zal er nooit een six-pack zichtbaar worden.

Droog trainen is dus een manier van trainen waarop het vetpercentage drastisch zal afnemen, maar het lichaamsgewicht hetzelfde kan blijven of zelfs zal toenemen. Vet wordt over het algemeen ingeruild voor spier, waardoor je niet per se hoeft af te vallen.

Staar je hier dan ook niet blind op tijdens je wekelijkse training. Veel mensen denken dat sporten geen zin heeft, omdat ze niet snel genoeg afvallen. In de praktijk blijkt dat je helemaal niet hoeft af te vallen, zolang je je vetpercentage maar bijhoudt en op de lange termijn duidelijk ziet dalen.