Barnsteen een materiaal dat ook wel eens amber genoemd wordt. Het is een fossiele hars die zijn oorsprong vind in naaldbomen. De hars uit deze bomen is vele miljoenen jaren geleden uit bomen ontsnapt. Vervolgens is de hard versteend. Dit materiaal is wat wij vandaag de dag barnsteen of amber noemen. De kleur van het materiaal is meestal gelig. Soms kan het zelfs tegen het rode aan zijn.

Verschillende soorten

Ook zijn er bepaalde soorten welke in andere kleuren gevonden worden. Er zijn diverse gradaties in het materiaal. Over het algemeen is de doorzichtige variant het meest in trek en daarmee ook het duurste. Het materiaal heeft in de afgelopen jaren een goede stijging meegemaakt m.b.t de prijs. De vragende groei vanuit Azie is hiervoor verantwoordelijk. De stenen worden voornamelijk gebruikt om sieraden van te maken.

geld waard

Barnsteen is geld waard, u kunt het inwisselen voor contant geld.

De Noordzee & Barnsteen verkopen voor contant geld

Barnsteen komt ook in de Noordzee voor. Gezien de stijging van de prijs van de afgelopen jaren, is er veel interesse in. Sommige mensen lopen de stranden af of er iets van te vinden. Ook hebben mensen uit de visserij op de Noordzee vaak mooie stukken in bezit. De stenen kunnen ook worden ingewisseld door inkopers die er weer klanten voor hebben en het dus kunnen doorverkopen. Als u nog een mooie steen heeft liggen, kan deze flink wat waard zijn. Vooral barnsteen boven de 100 gram is erg in trek omdat deze bewerkt kunnen worden tot sieraden.