Esthetische ingrepen zijn operaties die worden uitgevoerd om het uiterlijk aan te passen. Deze ingrepen worden veelal door een plastisch chirurg uitgevoerd. En binnen de plastische chirurgie zijn er dan ook weer specialisaties.

chirurg

Een chirurg..

Ingrepen die veel worden gedaan zijn bijvoorbeeld de borstvergroting, het liften van de borsten, het verwijderen van vet (liposculptuur) en bijvoorbeeld de facelift. Een plastische ingreep wordt meestal gedaan om het uiterlijk aan te passen. Maar dit kan ook gedaan worden om bepaalde verminkingen te verminderen. Iemand die bijvoorbeeld met een hazenlip geboren is, kan ook van een plastische chirurg gebruik maken om zijn of haar uiterlijk aan te passen.

De ingreep waar het meeste aan gedacht wordt bij een plastische chirurg is toch wel de borstvergroting. Een ingreep welke ervoor kan zorgen dat de cupmaat groter gemaakt kan worden. Er kan op diverse manieren gewerkt worden om de borsten te vergroten. Vaak worden er protheses ingebracht door de chirurg, welke de cupmaat kunnen vergroten.

De borstvergroting

Deze ingreep wordt veel uitgevoerd en is relatief eenvoudig. De arts kan u voorlichten over de risico’s en u vertellen wat er mogelijk is. Dit is dan ook hoe het in de meeste gevallen in zijn werking gaat. U maakt een afspraak met een arts in een kliniek. Tijdens de afspraak wordt er bepaald wat uw mogelijkheden zijn en alles wordt doorgenomen. Voor plastische chirurgie  zijn er overigens meerdere klinieken beschikbaar. U kunt vervolgens in alle rust bepalen of de ingreep iets voor u is en of u een afspraak wilt inplannen.

De borstvergroting is een ingreep die net zoals alle andere chirurgische ingrepen risico’s met zich meebrengt. Laat u daarom goed adviseren over de mogelijke complicaties door een arts.